Σε ολική ανατροπή των αποφάσεων του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη προχωράει ο νέος Υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Λίγο καιρό μετά την απόφαση του να μην καταργηθεί το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης με άλλη μια απόφαση του διατηρεί μια στρατιωτική μονάδα.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Αυτή την φορά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας προχώρησε στην μερική ανατροπή της απόφασης του Ε. Αποστολάκη για την κατάργηση του Στρατοδικείου, Ναυτοδικείου και Αεροδικείου Ιωαννίνων μεταθέτοντας την εφαρμογή  της απόφασης του προκατόχου του για δώδεκα μήνες μετά τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Με την απόφαση του αυτή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ικανοποιεί και το
αίτημα των συνδικαλιστών στρατιωτικών των Περιφερειακών Ενώσεων
Ηπείρου και Αιτωλοακαρνανίας οι οποίοι είχαν ζητήσει να μην προχωρήσει η απόφαση Αποστολάκη επειδή η υπαγωγή των υπηρεσιών του Στρατοδικείου στην Λάρισα και την Θεσσαλονίκη θα σήμαινε ταλαιπωρία για το προσωπικό και έξοδα για την υπηρεσία.

Στους διαδρόμους της Μεσογείων πάντως ήδη ακούγεται πως θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες αποφάσεις και η επόμενη απόφαση του Υπουργού ο οποίος σήμερα βρίσκεται στην Λάρισα στην 1η Στρατιά και το ΑΤΑ είναι να παραμείνει τελικά και η 32 Ταξιαρχία στο Βόλο και να μην μετακινηθεί.